Become a Volunteer Trustee

๐—•๐—˜๐—–๐—ข๐— ๐—˜ ๐—” ๐—ฉ๐—ข๐—Ÿ๐—จ๐—ก๐—ง๐—˜๐—˜๐—ฅ ๐—ง๐—ฅ๐—จ๐—ฆ๐—ง๐—˜๐—˜

๐— ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฎ ๐—ฑ๐—ถ๐—ณ๐—ณ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐˜†๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—น๐—ผ๐—ฐ๐—ฎ๐—น ๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—บ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐˜๐˜†ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย 

PEP is overseen by a Board of Trustees who have overall responsibility and accountability for the Project. They set and maintain PEPโ€™s vision, mission and values; support strategic development of services, establish and monitor policies, monitor employment procedures alongside the Manager, support the Manager and ensure good governance.

๐—”๐—ฏ๐—ผ๐˜‚๐˜ ๐—ฃ๐—ถ๐—น๐˜๐—ผ๐—ป ๐—˜๐—พ๐˜‚๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜:
Aims to enhance the quality of life for older people in North Edinburgh by continuing to develop services that measurably reduce isolation and which enable people and other vulnerable and isolated adults to actively participate in community life.
๐—˜๐˜…๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ ๐—ฅ๐—ฒ๐—พ๐˜‚๐—ถ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ:
Good independent judgement, ability to think creatively, willingness to speak your mind, an understanding and acceptance of the legal duties, responsibilities and liabilities of trusteeship, an ability to work effectively as a member of a team and to take decisions for the good of the charity.
๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐——๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ถ๐—น๐˜€:
PEP, 3 West Pilton Park, Edinburgh, EH4 4EL . Training will be given on commencement of volunteering as a Trustee.
๐—Ÿ๐—ผ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป/๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ๐—น ๐——๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ถ๐—น๐˜€:
Board meet once a month for 2 hours, normally meetings are held in the PEP Office.
๐—Ÿ๐—ผ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป/๐—ง๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ๐—น ๐——๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ถ๐—น๐˜€:
Public transport and out of pocket expenses paid.
๐—”๐—ฐ๐—ฐ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฏ๐—ถ๐—น๐—ถ๐˜๐˜† ๐——๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ถ๐—น๐˜€:
Named Contact for Volunteer. Wheelchair Access/Disabled Access Toilet
๐—–๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ฐ๐˜ ๐——๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ถ๐—น๐˜€:
Diane.palmer@pepscot.org
Hello@pepscot.org
0131 315 4466
3 West Pilton Park
Edinburgh
EH4 4EL